Laman Muzium
TODAY : 25 - 7 -2014 , Fri 25 -2014 11: 38 am
HOME

Museum History

Usaha awal menubuhkan Muzium Pendidikan Sultan Idris telah diilhamkan sejak tahun 1950-an lagi. Pada masa itu muzium tersebut digelar muzium SITC, Muzium tersebut hanyalah muzium kecil yang hanya menyimpan khazanah-khazanah yang berkaitan dengan pendidikan di SITC dan budaya masyarakat Tanjong Malim.

Read More...
Annual Activity
Program Night At Museum
28-07-2013
Read More...
Program “Jejak Warisan”
6-04-2013
Read More...
See All...
ANNOUNCEMENT

Assalamualaikum, Salam Perak Amanjaya, Untuk makluman, pada bulan Ramadhan ini, Muzium Pendidikan Nasional akan beroperasi pada hari Sabtu & Ahad seperti biasa dengan ketetapan dan waktu biasa iaitu pada pukul 9.00 Pagi hingga 4.00 petang. Lawatan dari pihak tuan/puan amat kami alu-alukan. Sekian, harap maklum.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Assalamualaikum dan Salam Perak Amanjaya, Admin bagi pihak Pengarah Muzium Pendidikan Nasional ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa dan selamat menyambut ketibaan Syawal yang bakal bertandang tidak lama lagi. Justeru, bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma tidak lama lagi, Pengarah Muzium Pendidikan Nasional telah menetapkan bahawa Muzium akan ditutup untuk sebarang lawatan dari tarikh 26 Julai hingga 29 Julai 2014 ini bagi memberi laluan kepada persiapan dan sambutan Hari Raya Aidilfitri. Sekian, harap maklum.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

❋❋Waktu Operasi Muzium❋❋ Hari: Isnin-Ahad , Masa: 9.00 a.m - 4.00 p.m

DOWNLOAD
Suggestion Form and Complaint.doc
Borang Permohonan Penyelidikan.pdf
STATISTIC COUNTER
Laman Muzium