Laman Muzium
TODAY : 27 - 2 -2015 , Fri 27 -2015 9: 03 pm
HOME

Museum History

Usaha awal menubuhkan Muzium Pendidikan Sultan Idris telah diilhamkan sejak tahun 1950-an lagi. Pada masa itu muzium tersebut digelar muzium SITC, Muzium tersebut hanyalah muzium kecil yang hanya menyimpan khazanah-khazanah yang berkaitan dengan pendidikan di SITC dan budaya masyarakat Tanjong Malim.

Read More...
Annual Activity
Program Jejak Warisan

Read More...
Program Night At Museum

Read More...
See All...
ANNOUNCEMENT

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia, Admin bagi pihak Pengarah Muzium Pendidikan Nasional dengan ini ingin memaklumkan bahawa pada tarikh 19 Febuari 2015 hingga 22 Febuari 2015 ini, Muzium Pendidikan Nasional akan ditutup untuk sebarang lawatan buat sementara waktu bagi memberi laluan kepada sambutan Perayaan Tahun Baru Cina. Sebarang lawatan yang dijalankan sebelum atau selepas dari tarikh tersebut amatlah dialu-alukan. Sekian, harap maklum. ~Pengarah Muzium Pendidikan Nasional dan kakitangan MPN dengan ini mengucapkan, Selamat Menyambut Perayaan Tahun Baru Cina kepada seluruh rakyat Malaysia~

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Selamat Datang ke Muzium Pendidikan Nasional. Pelbagai aktiviti dan pameran yang menarik bakal dijalankan di Muzium Pendidikan Nasional pada tahun 2015 ini. Masuk adalah PERCUMA!

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

❋❋Waktu Operasi Muzium❋❋ Hari: Isnin-Ahad , Masa: 9.00 a.m - 4.00 p.m

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

PENAFIAN: Muzium Pendidikan Nasional tidak akan bertanggungjawab di atas segala kerugian dan kerosakan serta kehilangan data yang berlaku akibat daripada penggunaan laman web ini.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

DOWNLOAD
Suggestion Form and Complaint.doc
Borang Permohonan Penyelidikan.pdf
STATISTIC COUNTER
Laman Muzium