Laman Muzium
TODAY : 22 - 10 -2016 , Sat 22 -2016 5: 55 am
HOME

Museum History

Usaha awal menubuhkan Muzium Pendidikan Sultan Idris telah diilhamkan sejak tahun 1950-an lagi. Pada masa itu muzium tersebut digelar muzium SITC, Muzium tersebut hanyalah muzium kecil yang hanya menyimpan khazanah-khazanah yang berkaitan dengan pendidikan di SITC dan budaya masyarakat Tanjong Malim.

Read More...
Annual Activity
Program Jejak Warisan

Read More...
Program Night At Museum

Read More...
See All...
ANNOUNCEMENT

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Selamat Datang ke Muzium Pendidikan Nasional. Pelbagai aktiviti dan pameran yang menarik bakal dijalankan di Muzium Pendidikan Nasional pada tahun 2015 ini. Masuk adalah PERCUMA!

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

❋❋Waktu Operasi Muzium❋❋ Hari: Isnin-Ahad , Masa: 9.00 a.m - 4.00 p.m

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

PENAFIAN: Muzium Pendidikan Nasional tidak akan bertanggungjawab di atas segala kerugian dan kerosakan serta kehilangan data yang berlaku akibat daripada penggunaan laman web ini.

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

DOWNLOAD
Suggestion Form and Complaint.doc
Borang Permohonan Penyelidikan.pdf
STATISTIC COUNTER
Laman Muzium
Penafian: MPN tidak akan bertanggungjawab di atas segala kerugian dan kerosakan serta kehilangan data yang berlaku akibat daripada penggunaan laman web ini.
Kemaskini terakhir 17-03-2015 Hakcipta 2015 Muzium Pendidikan Nasional (MPN) Webmaster : shimalain@upsi.edu.my No tel: 05-4506977
Paparan terbaik menggunakan Mozilla Firefox Versi 3+ dan Microsoft Internet Explorer Versi 8+ dengan resolusi skrin 1024 x 768